Ombre hajfestés

Az ombre festés egy melír technika, amely során különböző mértékű színátmenetet festünk a haj valamelyik részénél. Természetes, napszítta hatást kelt, ugyanakkor nagyon fel tudja dobni az egész megjelenést, a hajat is dúsabbnak mutatja, ráadásul különleges és divatos hajviselet.

Az „ombre” francia eredetű szó, jelentése: árnyék. Franciaországból ered, és gyorsan terjedt el a francia kifutók világából egészen Amerikáig, majd az egész világbon. Nagyon népszerű a hölgyek körében, mivel az ombre haj megtévesztésig hasonló lehet ahhoz, mint amikor tengerparti napozáskor a nap kiszívja a haj végeinek színét, ezáltal egy színátmenet képződik, amely esztétikus változatosságot kölcsönöz a hajszínnek.

Számtalan variációja létezik a színek tekintetében az ombre festésnek, szinte bármilyen színkombináció elképzelhető az egészen finom, természetes átmenetektől a különleges, extrém színkombinációkig. Például a fekete a hajhoz barna színű festékre lesz szükség, ha barna a hajszín, akkor aranyszőkére, ha pedig szőke, akkor egész világos, skandináv szőke árnyalatra. Persze az extrémitást kedvelőknek, nem kell feltétlenül ezekhez a szabályokhoz ragaszkodniuk, nagyon menő lehet a fekete haj vörös hajvégekkel, de igazán bátrak akár pink, vagy kék színekkel is próbálkozhatnak.